Den haag
+31 (0) 85 489 69 70
info@newlifeliving.nl

Onze werkwijze

NEW LIFE LIVING | Veilig thuis in herstel

Created with Sketch.

Onze werkwijze is gebaseerd op jouw hulpvraag. Je kunt jezelf aanmelden via een aanmeldformulier of telefonisch, maar je kan ook aangemeld worden door klinieken en overige behandelaren.

Op het moment van aanmelding dien je een uitgebreider aanmeldformulier in te vullen. Wij sturen deze dan toe. Daarin geef jij onder andere toestemming om medische gegevens met ons te delen. Voor het verkrijgen van een indicatie voor beschermd wonen dienen wij een zo compleet mogelijk beeld te hebben van jouw verleden inclusief eventuele diagnoses, gesteld in de DSM IV of DSM V (dit diagnose instrument wordt door de klinieken gebruikt om gedrags- en persoonlijkheidsproblematiek vast te stellen).

Als we het aanmeldformulier binnen hebben, nemen wij contact met je op om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Dit kan telefonisch of via Skype (wanneer je bijvoorbeeld nog in de kliniek zit). Wanneer je al thuis zit, kan het gesprek ook persoonlijk plaatsvinden.

Je moet een dusdanige intrinsieke motivatie hebben en behandeling volgen of gevolgd hebben op het moment van het intakegesprek, voordat je bij ons kan instromen. We toetsen je motivatie in het intakegesprek. Daarbij gaat het vooral om het gevoel wat de intaker heeft bij dit gesprek.

Wanneer je bij ons instroomt krijg je een persoonlijk begeleider toegewezen, die samen met jou een begeleidingsplan opstelt. Dit plan is gebaseerd op de specifieke hulpvragen van jou in relatie tot de eerder genoemde leefgebieden. Tevens kijken we naar onderliggende problematiek en wijzen we eventueel door naar derden als haptotherapeuten, psychologen en andere behandelaren. Wij onderhouden nauw contact met de klinieken waar je eerder bent behandeld.

We verwachten dat jij je confirmeert aan het programma wat wij bieden. Dit bestaat uit een aantal groepssessies en veel individuele begeleiding. Tevens verwachten we dat je gemotiveerd bent en volledige abstinentie nastreeft. Daarnaast ga je actief (minimaal 3 x per week) naar meetings van zelfhulpgroepen (AA. CA. NA etc.) en werk je aan hun stappen vanuit het 12-stappenprogramma samen met een sponsor vanuit ditzelfde programma. Het aanbod van New Life Living is zodanig ingericht dat wij jou een begeleiding op maat kunnen aanbieden.

Buiten deze begeleiding controleren we strikt op het gebruik van middelen door middel van urinecontroles en ademtests. Wij werken daarbij samen met het lab van het Maasstadziekenhuis. En, als wij gebruik constateren, zetten we ook direct de begeleiding stop en word je verwijderd van de locatie.